ZAMAN  30 Ocak 2015, Cuma

Sağlığın anahtarı doğru beslenme. Bununla ilgili her gün yeni bilgiler çıkadursun, Efendimiz’in (sas) yeme-içme alışkanlıklarını incelemekte fayda var. Etiyle sütüyle, balıyla, çörek otuyla beslenmenin ipuçları tıbb-ı Nebevî’de. Besmele ile başlamak: Hadislerde karşımıza çıkan, yemeğe ‘besmele’ ile başlamanın önemi ne olabilir? Âlimlerin bu konuda çok teferruatlı açıklamaları olsa da besmeleyi bir farkındalık olarak algılayınca iş farklı boyuta taşınmış oluyor. Bediüzzaman Hazretleri’nin “Yemeğin başı zikir, ortası fikir, sonu şükürdür.” ifadelerini incelediğimizde; ‘besmele’ ile yemeye başlandığında, yiyeceğin önümüzde hazır olması ve o yiyeceği Allah’ın rızası dâhilinde yeme farkındalığını artırdığımız anlaşılıyor. Yemek sırasında o yiyecekleri Yaratan’ı hatırlamaya, O’nu tesbih etmeye, sonrasında ise bu nimetlerden dolayı şükretmeye sıra geliyor. Yemek farkında olmadan hızla yenildiğinde ise alınan kalori miktarı artıyor. Kilolu insanların birçoğunda ‘hızlı yeme’ alışkanlığı mevcut. Hızlı yemek yenildiği zaman dil yeterince tat öğelerine maruz kalmadığından beyne yeterli uyarı gitmiyor ve doymak için geçen süre uzuyor. Ve doymak değil, dolmak denilen olay karşımıza çıkıyor.

Haber için tıklayın

30 Ocak 2015, Cuma
İnsanlık sınırda!
İnsanlık sınırda!
30 Eylül 2014, Salı
8 Metrekare Özgürlük
8 Metrekare Özgürlük
16 Eylül 2014, Salı
Duvar ve Korku
Duvar ve Korku
9 Eylül 2014, Salı
CMHRB Kadrajda
CMHRB Kadrajda
2 Eylül 2014, Salı
Chongqing'de kaybolmak
Chongqing'de kaybolmak
26 Ağustos 2014, Salı
Bir zamanlar buralar hep bostandı
Bir zamanlar buralar hep bostandı
24 Ağustos 2014, Pazar
Ezidilerin hayat köprüsü
Ezidilerin hayat köprüsü
19 Ağustos 2014, Salı
Umuda Koşanlar
Umuda Koşanlar
11 Ağustos 2014, Pazartesi
Hafız Falından Müzakere Çıktı
Hafız Falından Müzakere Çıktı
11 Ağustos 2014, Pazartesi